Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kevin Kolb értéke

2011.03.27. 06:26 - Höri

Címkék: eagles elemzés csere kolb

Folyamatosan olvashatjuk mostanság, hogy Kevin Kolb jövőre új csapatban fog irányítani, és az Eagles inkább Vickkel képzeli el a jövőt, akire rá is tették a franchise taget, de már a hosszútávú szerződésben gondolkoznak. Kolb tehát hivatalosan is eladó, és biztosan lesz rá vevő, már csak az a kérdés, hogy kicsoda, és milyen ellenértéket szán rá.
Utóbbi témakört fogom most végigjárni, és választ keresni rá, hogy mennyire hitelesek az elmúlt napok pletykái.

Kezdjük azzal, hogy nem Kolb az egyedüli QB a piacon. Vince Younggal már végeztek Tennessee-ben, Carson Palmer semmiképp sem akar Cincinnatiben maradni (miközben a Bengals nem akarja semmiképp sem elcserélni - pech), és Denverben is két kezdő helyre hajtó irányító van, ha Brady Quinnt nem számolom. Persze Fox lenyilatkozta, hogy Orton a kezdő, de ezt majd hisszük, ha látjuk, valószínűleg csak az árát akarják ezzel fentebb nyomni. (Azt pedig végképp nehéz felfogni, hogy mit keresett Denverben privát megbeszélésen Locker, Newton, Kaepernick, Ponder és Gabbert - lehet érik egy Tebow-trade ÉS Orton-trade, váó).

A lényeg az, hogy ők négyen (?) egymás értékét gyengítik. Ha sorra kerül az első csere, akkor sokkal könnyebb lesz megtippelni a maradék játékosok jelenlegi árát. Amíg nincs új CBA, addig van időnk bőven ezen agyalni, mert játékosokat cserélni szigorúan tilos.



 

 

 

 

 

 

 

 

A vizsgált alany, Kevin Kolb 26 éves, a 2007-es draft 36. választottja (2/4), csak Jamarcus Russell és a már szóba került Quinn lelt hamarabb gazdára nála az irányítók közül abban az évben. A Houston Cougars neveltje, erősen passzra építő gárda tagjaként került a ligába, ahol már 4 éve képzik a profi stílusra, ezzel tehát sok gondja vélhetően nincsen. (Ellenben pár leendő újonccal.)
4 éves karrierje folyamán 19 meccsen vetették be, hétszer volt kezdő. Nem sok. 2008-ban bekerült az NFL rekordok könyvébe, hiszen interception-je után Ed Reed 108 yardos touchdownt hordott vissza, sose volt ennél hosszabb.
2009-ben a sérült McNabb helyett kétszer kezdett, a Saints elleni sima zakó (22-48) alkalmával 391 yardot passzolt, majd a Chiefs legyőzéséből (34-13) 327 yarddal vette ki a részét, ő lett a hét játékosa ezzel az NFC-ben.
Nyáron el is boltolták McNabbet, hogy teret biztosítsanak Kolbnak, akit aztán az első meccsen kiütött Clay Matthews. A kezdőbe kerülő Vick vezetésével az Eagles legyőzte a Lions-Jaguars duót, a Skins ellen aztán a scrambler dőlt ki és Kolbnak kellett beugrania 4 meccsre. Ezalatt a Friscót és a Falcons-t verték, a Skins-től és a Titans-től viszont kikaptak. Az Atlanta ellen remekelt (326 yard, 3 TD, hét játékosa díj), de jött a bye week és Andy Reid a Colts ellen újra Vicknek szavazott bizalmat. Az alapszakasz zárómeccsnek már nem volt tétje, így a Cowboys elleni tartalékos csapatot ő vezette, de sok kösöznet nem volt benne: vereség, 1 TD és 4 labdaeladás.
Itt tartunk most, az a kérdés, hogy egy ilyen NFL karrier van-e annyira bíztató, hogy valamelyik gárda egy újonc helyett inkább Kolbra bízza a jövőjét.



 

Mennyit ér ez a játékos? Nézzük meg sorban az elmúlt évek azon cseréit, amiben irányító is érintve volt.

1. Donovan McNabb (Eagles) <-> Redskins 2010-es 2. kör + 2011-es 4. kör

Egykori csapattársa 8 évvel öregebb, de 6-szoros Pro Bowler, Super Bowlt megjárt irányító. Az idei draftjog lehetett volna 3. kör is, ha Washingtonban szebbek az eredményei. McNabb kész termék volt a csere megtörténtekor, nagy kockázat nem volt benne, egyedül a kora (33 év) miatt volt jó alkupozícióban a Skins. Tíz év NFL rutin többet ér, mint 7 évvel hosszabb NFL jövő, szóval ennyit szerintem nem ér meg Kolb.

2. Charlie Whitehurst (Chargers) + 2010-es 2/28 <-> 2010-es 2/8 + 2011/3.kör

Négy év alatt 2 meccset játszott San Diegoban a 2006-os, 3. körös QB, tehát kisebb NFL rutinnal cserélt gazdát. Innen nincs mit tovább ragozni, Kolb többet ér, mint egy jövő évi 3. kör, és 20 hely feltrade a 2. körben.

3. Sage Rosenfels (Texans) <-> Vikings 2009-es 4. kör

Mikor még nem tudták, hogy mi legyen Favre-val, Childress-ék bepróbálták a 8 éves NFL veterán, Houstonban két év alatt tízszer kezdőbe kerülő Rosenkoptert. Ekkor már tudva lévő volt, hogy ő sem lesz soha franchise QB, szóval Kolb ára is több, mint egy 4. kör.

4. Matt Cassel (Patriots) + Mike Vrabel OLB <-> Chiefs 2009-es 2/2

Egy másik játékos belevonása mindig megvariálja a dolgokat. Cassel is 4 évig volt hazafi, viszont utolsó évét teljes egészében végigjátszotta. Különbség még, hogy ő 7. körös, és egyetemen is csere volt, szóval abszolút projekt játékos, míg Kolb azért nem az. Ha Kolb előképzettségét egyenlőnek vesszük a folyamatos játéklehetőséggel, akkor egy veterán pass rusher hozzácsapásával az Eagles jogosan remél érte egy 2. kör elejét. Kár, hogy innen nem távozott a GM egy másik klubhoz.


Nagyjából ezek azok a cserék, amik mértékadónak számítanak Kolb esetében. Jay Cutler más kategória, akárcsak a többszörösen megégett Brady Quinn (bár így utólag Hillis értékét nehéz akkori viszonyok szerint megítélni). Hallani a pletykákat arról, hogy van, aki 1. kört ígért érte, mások szerint top20-at is megér, én viszont eléggé csodálkoznék, ha ez valóban így lenne. Az elmúlt évek tanulságai szerint kiemelkedő értékre ne számítsanak a Philadelphia drukkerek, én azt mondom, hogy ha sikerülne valakire rásózni Kolbot egy 2. körért, az már sikernek számít.

Hozzátéve, hogy minden GM értékrendje eltérő.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr932774652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deny79 2011.03.27. 13:18:40

Egyébként második körért már én is simán engedném. DE továbbra is úgy tartom, ha lesz addigra valamiféle megállapodás, akkor feltrade keretén belül is csapatott válthat.

Go Green 2011.04.01. 00:02:41

Második körnek már nagyon örülnék ellenértékként.(sztem nem ér annyit)
@deny79: Nekem egy olyan verzió lenne szimpatikus ahol az Eagles adná Kolbot meg egy későbbi körös picket(3 vagy 4?)és kapnának 1 első körös választást.(azaz lenne 2) :P


süti beállítások módosítása