Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

NFL mérkőzés beharangozók 2. hét - 1. rész

2011.09.18. 11:40 - Fucu

Címkék: nfl seahawks redskins giants dolphins rams texans cardinals steelers

Technikai probléma merült fel a fórummal (persze a legjobbkor) és természetesen oda gyűjtjük a megírt beharangozókat, így hiányosan, de amit összeszedtünk megosztjuk olvasoinkal. A kellemetlenségért elnézést kérunk, a porblémát porbáljuk mielőbb megoldani.

 
 
Washington Redskins - Arizona Cardinals
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 19:00; FedEx Field
 
A Cardinals idei első keleti parti túrája Washingtonba lesz, amikor a Redskins-szel találkoznak.
Mind a két csapat győzelemmel kezdte a szezont, a Skins a Giants, míg a Cards a Panthers legyőzésével.
Rex Grossman remek napot fogott ki múlt vasárnap 300 yard felett passzolt, ennek egyharmadát Fred Davisnek. A fiatal TE-nek most is jó napja lehet, mivel a Cardinals safety-k nem a passz elleni védekezésükről híresek. Ez igaz az egész secondary-re, akik múlt héten 422 passzolt yardot engedtek az újonc Cam Newtonnak. Tehát azt mondhatjuk, hogy a Redskins elkapói elemükben lehetnek. Ez persze függ a támadófaltól, akik jól védték Grossman-t, a hiányos Giants D-line ellen. Most a Darnell Dockett Calais Campbell párossal gyűlik meg a bajuk.
Védekező oldalon remek társaság van kialakulóban. A pass rush-t a két szélső linebacker, Brian Orakpo és az újonc Ryan Kerrigan szolgáltatja. Utobbi a Giants ellen egy remek védekezést követően megszerezte profi pályafutása első interceptionjét és ezzel együtt első TD-ját is. A Cards támadófal a szokottnál jobban teljesített (az első két drive-ot leszámítva), erre szükség is lesz, hogy Kevin Kolb nyugodtan tudjon dobálni elkapóinak. Akik közül Larry Fitzgerald valószínűleg megint kettős emberfogást fog kapni, de így Early Doucet és Andre Roberts kaphatnak több labdát, valamint a remek TE Todd Heap. A Skins secondary-ből ismét hiányozni fog LaRon Landry, így O.J. Atogwera megint több feladat fog hárulni.
Két játékos plusz motivációval lép majd pályára ezen a mérkőzésen. Tim Hightower és Vonnie Holliday. A két játékos az offseason során váltott csapatot egy cserét követően. Hightower kezdőként lép majd pályára, míg Holliday a Cards védekező falának rotációjában kap fontos szerepet.
A két csapat utolsó hét összecsapásából hétszer a Redskins jött ki győztesen.
 
 
Pittsburgh Steelers – Seattle Seahawks
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 19:00; Heinz Field
 
Két nyeretlen csapat találkozik egymással vasárnap délután Pittsburghben. Az első fordulóban a hazaiak alapos zakót kaptak a csoport rivális Ravenstől idegenben. A Seahawks is vendégként a 49ers otthonában szenvedett vereséget.
Ha a Seattle ezen a héten is úgy játszik az első félidőben, ahogy azt tették a San Francsico ellen, nem 16 pontot fognak kapni, hanem 30-at. Hatványozottan fontos lesz a támadófal munkája mivel a két tackle Russell Okung és James Carpenter az NFL legjobb OLB párosával, James Harrisonnal és LaMarr Woodley-val kell megküzdeniük. A nem túl erős futójáték segítségére lehet Robert Gallery visszatérése LG posztra. Azonban Marshawn Lynchnek most is nehéz dolga lesz, mert a 49ers-hez hasonlóan a Steelers védelme is nagyon jó a futások megállításában (amit a Ravens ellen nem bizonyítottak). A Sidney Rice nélküli elkapógárda új csillagra lelt Doug Baldwin személyében, aki három 3rd downt és egy 4th downt is első kísérletre váltott a 49ers ellen. A Steelers secondary Polamalu kivételével, nem áll nagy nevekből, ahogy megszokhattuk, Tarvaris Jackson akár még sikeresen ki is passzolhatja őket, ha megvédi a fal és pontosan céloz.
A Seahawks védelmének elsődleges feladata lesz Rashad Mendenhall megállítása. Ennek sikeressége a két DT Brandon Mebane és Alan Branch jó játékán múlik. Ben Roethlisberger siettetése egyik csapat számára sem egyszerű. Most is Chis Clemmons feladata lesz Big Ben hatástalanítása illetve megzavarása. Ha ez nem sikerül a secondary nehéz délutánnak néz elébe. Brandon Browner múlt héten jo párszor bizonytalankodott és biztos, hogy most is sokat fognak felé dobálni.
A Baltimorei kisiklás után, hazai pályán, bizonytani akar majd a Steelers. A Seattle támadófala lesz a kulcs, ha meg tudják védeni Jacksont és utat nyitni Lynchnek akkor bármi lehet, ha nem akkor…
 
 
Miami Dolphins - Houston Texans
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 22:15; Sun Life Stadium
 
Újabb remek passzjátékkal rendelkező csapat ellen lép pályára a Dolphins, akik az első héten több mint 500 yardot engedtek passzolni Tom Brady.nek. Ezúttal Matt Schaub teszteli majd a secondary-t, akiknek annyi könnyebbség lesz, hogy Kevin Walter kehet nem tudja vállalni a játékot, de még így is ott lesz Andre Johnson. Arain Foster visszatérhet a kezdőbe, sérülése után így a Karlos Dansby vezette fornt sevennek nagyobb figyelmet kell fordítania a futójátékra és arra, hogy ne hibázzanak el sok szerelést. Ha Foster kevesebbet tud a pályán tölteni, mint szeretnék, akkor a Colts ellen 116 yardot és egy TD-t futó, Ben Tate váltja majd. Cameron Wake nem sok sót evett meg az újonc Nate Solder ellen most Eric Winston ellen újra próbálkozhat.
Támadó oldalon Chad Henne ihletett formában játszott, ezt kell átmentenie erre a hétre is. Reggie Bush kellemes csalódás eddig (egy hét után könnyű kijelentés) csak a Pats ellen kicsit túlhasználták. Most kicsit nagyobb feladat elé néz a Texans védelme ugyanis a Manning nélküli Colts nem volt túl nagy falat nekik. Jonathan Joseph Brandon Marshall elleni párharca remeknek ígérkezik, de a Jake Long Mario Williams csata is fontos lesz. A korábbi DE, aki az új védekező koordinátor (Wade Phillips) 3-4-es rendszerében szélső linebackerként játszik és a Colts ellen két sacket jegyzett.
A korábbi találkozások tapasztalatai alapján izgalmas mérkőzésre lehet számítani. A párharc történetének eddigi öt találkozójának mindegyike egy touchdown vagy ennél kisebb pontkülönbséggel dőlt el.
 
 
New York Giants - St. Louis Rams - MNF
2011. szeptember 20. magyar idő szerint 02:30; MetLife Stadium
 
A hazaiaknál az első játékhéten megsérült az elsőszámú elkapó, Hakeem Nicks, de kisebb térdsérülése ellenére valószínűleg játszani fog pedig a Redskins ellen 122 yardot kapott el összesen. Nagy veszteség lehet Eli Manningnek Hicks kiesése, mert így akkor csak Mario Maningham Dominik Hixon páros maradnának kedvenc célpontjai. A Brandon Jackson – Ahmad Bradshaw futópáros még mindig nagyon jól hangzik, de múlt héten a Skins ellen ketten összesen csupán 73 yardot hoztak össze, igaz sok lehetőségen nem is kaptak. A támado fal sem teljesít valami fényesen, úgy tűnik az átalakított kezdő ötös még nem szokott össze teljesen.
 
A védelmet sérülések gyötrik. A két legnagyobb hiányzó Osi Umenyiora és Justin Tuck lesz (igaz utóbbi játékára van némi esély), akik az irányító siettetéséért felelősök. Az első játékhéten meg is látszódott, hiányuk, ugyanis Rex Grossman 300 yard felett passzolt a védelem ellen. 
 
A vendégeknél is hosszú a sérültlista. Kezdve támadó oldalon az ifjú irányító Sam Bradforddal, aki hüvelykujjsérülés miatt volt kénytelen a kispadról figyelni az Eagles elleni mérkőzés negyedik negyedét. A probléma nem súlyos és egy speciális kesztyűben pályára fog lépni hétfő este. Nagyobb gondot okoz Steven Jackson és Danny Amendola kiesése. A remek futójátékos a Rams első pontszerzésénél (47 yardos TD) szenvedett combizom húzódást és esett ki erre a hétre, míg Bradford kedvenc célpontja vállsérülés miatt kénytelen kihagyni több hetet. Jackson helyét a holtszezonban érkező korábbi kezdő futó Cadillac Williams veszi át, aki jól teljesített a nyitó fordulóban beugróként.
 
A védelemből is biztosan hiányozni fog egy fontos láncszem. Ron Bartell múlt héten nyaksérülést szenvedett, amivel az egész szezonra kidőlt. A másik kezdő cornerback, Bradley Fletcher nagylábujj problémákkal küzd és bár játszani fog biztosan hátráltatni fogja valamilyen szinten ez a sérülés. A kezdő védekező fal elemében lehet Chris Longgal az élen, de a cseréknél is lesz egy fontos hiányzo. C.J. Ah You csukloját műteni kellett a héten, így valoszínűleg debutálhat a Ramsben az első körös draft választott Robert Quinn, aki az Eagles ellen inaktív volt.
 
Érdekesség, hogy most találkozik először Steve Spagnuolo korábbi csapatával. A Rams jelenlegi főedzője 2008-ban, első évét eltöltve védekező koordinátorként a Giants-nél, Super Bowlt nyert ami nagyban köszönhető az általa összerakott védelemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr253235588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2011.09.18. 12:16:27

jók az írások Fucu, de a legutolsó mondat értelmezésével gondjaim vannak :)

Fucu 2011.09.18. 12:21:05

köszönöm az észrevételt, javítottam :)


süti beállítások módosítása