Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

A csereemberek

2011.03.11. 19:11 - jjtiller

Címkék: egyéb nfl

Közel sem látszik a megegyezés a következő NFL szezont illetően, így érdemes lehet visszatekinteni a korábbi esetekre, melyek – elrettentő – például szolgálhatnak a jelenkornak. A legutóbbi játékmegszakítás 1987-ben volt, mikor a játékosok sztrájkba léptek, és az idény harmadik hetét emiatt el kellett törölni. A tulajdonosok viszont alternatív megoldáshoz fordultak és perememberekkel töltötték fel a kereteiket a renitensek pótlására. 

A 24 napig tartó munkabeszüntetés alatt három fordulót ezekkel a profiknak csúfolt csapatokkal bonyolítottak le, a szurkolók nemtetszésük kifejezéseként olyan gúnyneveket aggattak kedvenceikre, mint a Chicago "Spare" [tartalék] Bears, San Francisco "Phoney" [hamis] Niners, New Orleans "Saint Elsewheres" [másholszentek], Washington "ScabSkins" [rühesbőrűek] vagy a Seattle "Sea-scabs" [tengerszennyei – a scab sztrájktörőt is jelent]. Szóval a The Replacements (magyar kiadásban A cserecsapat) című, Keanu Reeves főszereplésével készült kétes értékű mozifilm közel sem a képzelet szüleménye (persze az alap történetet jelentősen túlromantizálták és kiszínezték).

 

 

 

 

Megjegyzendő, hogy az NFLPA, a játékos-szakszervezet nem tudott egységes maradni, több nagy sztár (Lawrence Taylor, Randy White, "Too Tall" Jones, stb.) nem akasztotta nyakába a hangzatos jelmondatokat hirdető táblákat, sokan (pl. Joe Montana, Steve Largent, Tony Dorsett és Howie Long) pedig hamarabb feladták a szélmalomharcot. A legkitartóbbnak a Washington, a Chicago és a San Diego bizonyult, a dolog pikantériája, hogy a bajnok később épp a Redskins lett, a Jay Schroedert váltó Doug Williams irányítóval a soraiban...

1987. október 4-e vasárnap, a döntés megszületett, játék mindenekfelett. Bevált "recept" nem akadt a gyors csapatverbuválásra, pár gárda menedzsmentje meg egyenesen a végsőkig kivárt. A Seahawks a támadófalba egy alaszkai vadászúton levő, csak egyetemi tapasztalattal bíró OT-t hívott, az elkapó Curtis Pardridge egy tőzsdeügynöki állásinterjút halasztott el a seattleiek kedvéért. A washingtoni Lionel Vital egyik nap még egy zöldségest vezett, néhány hétre rá a Redskins kezdő RB-jeként konferálhatták fel. Meccsenként 4000 dollár járt fizetés gyanánt, a nézőszám a stadionokban nagyott esett (mindössze 4074-en váltottak jegyet a Philadelphia-Chicago "összecsapásra"), azonban a tv-nézettség a vártnál kisebb mértékben, 20 százalakkal apadt. Ismertebb  nevekkel is találkozhatunk: Sean Payton (Saints HC) ekkor kapta meg élete lehetőségét, mint a Bears QB-ja, nem élt vele, ahogy Mike Stoops (Arizona Wildcats HC), Jim Zorn és Rick Neuheisel (UCLA HC, az utolsó egy-pontos kísérlet megfutója) sem. John Karney ellenben igen, '87 októberében startolt el 23 évig tartó NFL karrierje. Suge Knight, a legendás hiphop kiadó, a Death Row Records (Tupac, Dr. Dre, Snoop Dogg) társalapítója két mérkőzésre öltözhetett be, a szintén DE Egypt Allen három+háromra, ő azzal vált híressé, hogy a kényszerű szerződtetése utáni első edzésre fekete limuzinnal állított be.

A sor hosszan folytatható, különösen izgalmas tehát tovább szemezgetni '87 eseményeiből a pro football reference oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr242731644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása