Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

NFL mérkőzés beharangozók 2. hét - 2. rész

2011.09.18. 12:39 - Fucu

Címkék: nfl cowboys 49ers colts browns

Íme a következő adag beharangozó amit Geist Miklós (Ork) és Borsik Tamás (Tomeee) írtak meg.

Az olvasóknak olyan kiváltságban lehet részük, hogy a Dolphins-Texans mérkőzést két szemszögből is beharangoztuk.

Indianapolis Colts - Cleveland Browns
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 19:00; Lucas Oil Stadium
 
Mindkét csapat egy csoporton belüli vereséggel kezdte az évet, de míg a Coltséra számítani lehetett, addig a Browns esélyesként kapott ki a Bengals ellen. A két vereség között még nagy különbség, hogy a Colts pontot is alig bírt szerezni, a Browns pedig csak egy meccs végi figyelmetlenség miatt hagyta kicsúszni a kezéből a vezetést. Ezért nem is meglepő, hogy ezen a meccsen is a Browns számít esélyesnek, de nézzük is meg miért. A legtöbb párharc a Cleveland számára kedvező, hiszen pont ott erősek, ahol az ellenfelük a leggyengébb, ráadásul a Colts erősségeit is kellően tudják kompenzálni. A Colts elvesztette kezdő linebackerét Gary Brackettet, sőt még több backup is megsérült. Ez nem túl jó, amikor Peyton Hillist kell majd megfékezni. Mivel a Colts a defensive tacklejei általában nem sok vizet zavarnak, így csak Pat Angerer marad, hogy megállítsa Hillist. Kettejük párharcát könnyen lehet és érdemes is lesz figyelni, hiszen döntő kihatással lesz a végeredményre. Ha sikerülne Hillist megfogni, akkor megint nagy nyomás nehezedne Colt McCoyra, aki a Bengals ellen egy kicsit összeomlott és a passzainak kevesebb, mint fele ért csak célba. Érdemes lesz majd figyelni mikor lép pályára a tight end Evan Moore. Bár az első héten kevés playnél volt a pályán gyenge blokkolási képessége miatt, de amikor játszott, akkor majdnem mindig az ő irányába repült a labda. A sérülések a Brownsnál is közbeszólnak. A kezdő right tackle Tony Pashos helyett Oniel Cousins fog majd kezdeni, de nagy megkönnyebbülésére valószínűleg nem Robert Mathist kell majd megfékezni, mivel utóbbi is sérüléssel bajlódik. A fal másik végén igazi csemege küzdelem lesz, mivel nem két csere fog majd küzdeni, hanem posztjuk egyik legjobbjai, Joe Thomas és Dwight Freeney. Eddig minden borús a hazaiak számára, de nézzük, hogy azért miben reménykedhetnek. A támadófal katasztrofális teljesítménye egy kicsit betudható az összeszokatlanságnak és az új támadófal edzőnek, ezért idővel számítani lehet javulásra pláne, hogy minden rossz meccsel Ben Ijalana egyre közelebb kerül a kezdőcsapathoz. Még jó hír, hogy valószínűleg nem Joe Haden fogja Waynet fogni. Emiatt Kerry Collins továbbra is folytathatja kedvenc elfoglaltságát, és próbálhatja labdákkal tömni Waynet, még akkor is, ha kettős fedezésben van, mivel sok másik választása nem marad. Bár nem sok lehetőséget kaptak, de Addai és Carter jól muzsikált a nyitányon, ezért érdemes lesz figyelni, mit tudnak kezdeni majd D'Qwell Jacksonnal, aki hosszú majdnem 2 éves sérülése után ott folytatta, ahol 2009-ben abbahagyta. Mások az elvárások a két csapattal szemben. A Colts számára könnyű lesz majd előrelépést felmutatni, de a Clevelandnek ezt a meccset mindenképp meg kell nyernie, ha idén nem akarnak megint negatív mérleggel zárni.
 
 
Miami Dolphins - Houston Texans
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 22:15; Sun Life Stadium
 
A Texans egy magabiztos hazai győzelem után látogat a megtépázott becsületű Miami Dolphins védelemhez. A Dolphins hétfői esti rangadót játszott a Patriotsal, és bár a támadóknak sikerült majdnem 500 yardot megtenniük ez mégis kevés volt a győzelemhez. A Texans ellenben meg sem izzadt, miközben esélyt sem adott ellenfelének. Az első héten nagyon meggyőző volt az új 3-4-es Texans védelem, de az igazat megvallva nem is állították nagy kihívás elé Wade Phillipset és játékosait. Ezúttal azonban az egy hete 400 yard fölött teljesítő Chad Henne és Brandon Marshall teszi majd próbára, hogy tényleg már csak a múlté az a borzalmas tavalyi passz elleni védekezés. A passzok mellett Reggie Bush gyorsaságával is meggyűlhet a Houston baja, ha nem sikerült hamar nagyobb előnyre szert tenniük. Bár a legtöbb dolog szép és jó volt az Indianapolis ellen, de egy komolyabb ellenféllel szemben jobban oda kell figyelni a turnoverekre. Ben Tate 100 yard felett futott, de egy alkalommal a földre ejtette a labdát, ezért inkább a visszatérő Arian Fosteré lehet a főszerep, még úgy is, hogy Derrick Ward kiesése miatt csak ketten maradtak. Az erős futójáték ellenére Matt Schaub nem muzsikált annyira jól, mint előzetesen többek is várták. Remekül élt azzal, hogy használhatta kedvenc fegyverét a playaction passzokat, de mégis kétszer eladta a labdát pedig a meccs során gyakorlatilag minimális nyomás volt rajta. A támadófal minden téren remek teljesítményt nyújtott a futások segítése és a Freeney-Mathis páros megállítása során, de most egy 3-4-es védelem és a majdnem sackkirály Cameron Wake lesz az ellenfél. A másik oldalon is van egy sackgyáros, Mario Williams, de ha a Colts meccsből indulunk ki, akkora Dolphins sajnálatára nem Jake Longnak, hanem a right tackle Marc Colombonak kell majd megfékeznie őt. Colombo lábai már nem a régiek megannyi sérülés után, ezért nem a pass protection az igazi erőssége, ami döntő lehet ha Williamsel kerül szembe. A Dolphins védelmét durván megalázta a Patriots, amiért most a Texans sokoldalú és elismert támadóin próbálnak elégtételt venni. A Texans magabiztosan érkezik majd, arra vágyva, hogy bizonyítsák ők tényleg erősek és nem csak a Colts volt gyenge, de nem szabad elfeledni, hogy akkor otthon játszottak, viszont az elmúlt 6 idegenbeli meccsükön mind kikaptak.
 
 
San Francisco 49ers - Dallas Cowboys
2011. szeptember 18. magyar idő szerint 22:05, Candlestick Park
 
A fájdalmas első heti vereség után a Cowboys igyekszik kiköszörülni a csorbát, ami várhatóan nem lesz egyszerű a San Francisco otthonában. A 49ers győzelemmel nyitott a Seattle elleni csoportrangadón, és nyilván mindenre elszántak, hogy bebizonyítsák, a csoportjukon kívül is számolni kell velük. Alex Smith múlt héten szinte egyáltalán nem kockáztatott, végül mindössze 124 passzolt yardig jutott 1 futott TD kíséretében. Kulcskérdés lesz hogy mennyire sikerül majd megvédeni őt a san franciscói támadófalnak, ha lesz ideje körülnézni, akár szép számokat is összehozhat (vele együtt Vernon Davis vagy Braylon Edwards is, Michael Crabtree játéka viszont egyelőre kérdéses..), hiszen a Cowboys secondary-t rengeteg sérülés sújtja. Terrence Newman még mindig inaktív, Mike Jenkins valószínű ott lesz a pályán, Orlando Scandrick viszont szintén megsérült, így továbbra is lehetne gondok hátul. Hét közben érkezett a veterán Frank Walker, sokra viszont tőle nem lehet számítani. A futójátéktól kevésbé tarthatnak a Cowboys szurkolói, bár Frank Gore félelmetesnek tűnhet, de már a Seahawks ellen sem ment a futás a Friscónak, a Dallas pedig a Jets futóit is remekül megfogta, így meglepő lenne ha ez most nem sikerülne.
 
Tony Romónak ismét van mit bizonyítania, sok kritika érte az elmúlt héten a Jets elleni hibái miatt. A csapat bizalma viszont töretlen az irányába, Keith Brooking például egyenesen azt nyilatkozta, ha a liga bármely irányítójával kicserélhetné Romót, akkor sem tenné meg. Várhatóan az irányító egyik fő játszótársa sem fog hiányozni, bár Dez Bryant combsérülése miatt egész héten nem edzett, de engem így is meglepne ha nem látnánk a pályán vasárnap. Ha mégis így történik, akkor Kevin Ogletree léphet fel egy helyet, és kezdhet Miles Austin mellett. A 49ers védelmével múlt héten nem volt gond, ezúttal azért nagyobb pass rush-ra, bátrabb blitzekre lesz szükség, ha meg akarják fékezni Romót. A Cowboysnak pedig stabil futójátékra, ugyanis ez hiányzott a Jets ellen. Nem lesz könnyű dolga most sem Felix Jonesnak, az Isaac Sopoaga vezérelte San Francisco D-line kitett magáért a Hawks ellen, Ray McDonald jó játéka különösen meglepő volt. Nem szabad elfeledkeznünk Ted Ginn Jr-ról sem, aki a Seattle ellen két visszahordását is TD-vel fejezte be, a Dallas figyelme tehát a special team playekben sem lankadhat egy pillanatra sem. Érdekes összecsapásra van kilátás tehát, egy régi, klasszikus rivalizálás ez, amire mindenképpen érdemes odafigyelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr253235730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása