Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

Fél kézzel a legjobbak között

2011.03.05. 16:51 - jjtiller

Címkék: egyéb ncaa

Pár napja ért véget az NFL Combine, ahol a játékosokat tetőtől talpig tüzetesen átvizsgálják, még a tenyerük méretét is külön számon tartják, a "prototípus" futballisták után kutatva. Vannak viszont, akik közel sem illeszkednek ebbe a képbe, de hatalmas akarattal és küzdeni tudással kompenzálják hiányosságaikat. A hiányosság Eddie Delaney és Chance Anthony esetében szó szerint értendő, ők ketten ugyanis csupán egy egészséges kézzel születtek.


2008-ban Drew Combs került rövid időre a figyelem középpontjába, a TCU végzős kickerét választották az egyetemi foci Rudy Award díjasának (Rudy Ruttiger története többeknek ismerős lehet, film is készült a meglehetősen alulméretezett, diszlexiás defensive end útjáról a Notre Dame-ben való pályára lépéséig), mivel Combs bal alsókar nélkül lett a Horned Frogs kickoff specialistája. Érdemeit nem kisebbítve az elismerés inkább annak szólt, hogy számos mozgáskorlátozott fiatalnak adott ezzel hitet. Chance Anthony még ezen is túlment, a 2010-es középiskolai Rudy Award díjazott jobb alsókarja hiányzik, és így játszik WR-ként (!) és linebackerként. Emellett kosarazik, fekvenyomásban a rekordja pedig 107 kg.

Míg viszont Anthony college karrierje egyelőre erősen kérdéses, Eddie Delaney, az Albany defensive endje már az FCS (a másodosztály az NCAA-ben) csapatok falembereit riogatja. Delaney bal kéz nélkül látta meg a napvilágot, hat éves kora óta pedig cukorbeteg, felszerelésben egy lábára kötött inzulinpumpa segít a vércukorszintje szabályozásában. Habár a HS-ben amerikaifociban és lacrosse-ban egyaránt kiemelkedett, mindössze néhány negyedosztályú iskola érdeklődött iránta, ám ő végül a NEC konferenciában szereplő Great Danes-hez ment walk-on-ként (tehát ösztöndíjat nem kapott, persze mára ez megváltozott), hogy Bob Ford irányítása alatt dolgozhasson. Ford a hatvanas években egy egykézzel élő falembert és egy vak bírkozót is edzett. Delaney sosem kért egyedi elbánást, a maga jogán harcolta ki a kezdő pozíciót, és komolyan ügyelt a fizikumára is. Ahogy mondani szokta, "nem zavar a technikámban az egykezesség, mert sosem éltem két kézzel". Három szezon alatt 111 szerelésnél jár, 2010-ben az all-NEC második keretének a tagja, tavaly 41 tackle és 1 forced fumble fűződött a nevéhez, holott az egész idényt kulcscsont-töréssel vitte végig. Szó se róla, nem a NEC az NCAA királykategóriája, de ez valami elképesztő teljesítmény. Amennyiben sérüléséből felépül, 2011-ben tovább javíthatja statisztikáit...

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr552713020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása