Bowl.hu Blog

A Bowl.hu hivatalos blogja

Bowl.hu a Facebook-on

Szurkolói blogok





Friss topikok

BOWL.HU blog a mobilodon is!


Bowl.hu cikkek-hírek

Nincs megjeleníthető elem

Hadd szóljon a (csont)zene

2011.06.30. 20:30 - konqueror

Címkék: zene wolves nfl magna cum laude rebels adam sandler jayz

Kis blogunk újra lazább témák felé tekintget. A következő bejegyzés a zenét szerető emberek számára lehet majd kedvező, hiszen azokat a videoklipeket vesszük sorra, amelyek amerikai futballos utalásokat tartalmaznak. Vágjunk is bele nyomban.

Az első rögtön egy magyar együttes dala. A Magna Cum Laude 1999-ben Gyulán alakult meg, funk-rockot játszanak, „Vidéki sanzon”, „Pálinkadal” és „Színezd újra” című számaik ma is népszerűek. Akárcsak a „Lehet, hogy eltört” című nóta. Ennek klipje egy amerikaifutball mérkőzésen játszódik. A meccs elején megjelenik az egyetemi meccsekről ismerős fúvószenekar, a „marching band”. Ezután a pomponlányok táncát csodálhatja a nagyérdemű, majd üresjárat következik, lényegi esemény nélkül, csupán az öltözőben ülnek a srácok, eztán a pályán ácsorognak, vállvédők nélkül. Utána a meccsjelenet következik, sisakot ránt a Magna Cum Laude csapat (MCL, ahogy az eredményjelzőn láthatjuk), viszont az ellenfél nagyobb, erősebb, brutálisabb, mint várták. A Budapest Wolves csapata önmagát alakítja a klipben, és nagyon csúnyán megalázzák a North Pest Vipers sisakot viselő, zöld mezes, még védőfelszereléssel sem rendelkező MCL-t. Olyannyira, hogy az eredményjelző kiakad 99 szerzett pontnál. Különféle vígjátékos elemeket látunk a meccsen, majd a végén a zenekar a kórházban zenél. A szám nem rossz, a klip is ötletes, és passzol a szövegvilághoz is. Szerepel benne Sub Bass Monster, a gyulafirátóti rapper a csapat edzőjét alakítja, és néhány sor erejéig a számban is közreműködik, kimondottan jól.

 

 

Maradva a magyar vonalnál, következzen egy keményebb muzsika. A Green Path zenekar 2004-ben alakult. Klipjükben ütős rock/nu-metal zene dübörög, alatta pedig az előzőhöz hasonló futball aláfestés jelenik meg. Az Újbuda Rebels csapatát láthatjuk, amint összegyűlnek egy egymás közötti összecsapásra. Ötletesek a belső nézetes képsorok, tehát amikor egy játékos szemszögéből látjuk az eseményeket. A klipről minősége, és angol nyelvű mivolta miatt sem mondaná meg elsőre az ember, hogy magyar készítésű, ez pedig egyértelmű dicséret.

 

 

Jöjjön az első külföldi versenyző. Kenny Chesney, az amerikai countryénekes ősszel jelent meg „Boys of Fall” című dalával. Igazából nehéz mit mondanom. Ez a klip a nagybetűs FUTBALL. Hihetetlen képsorokat láthatunk, zömmel a középiskolás ligából, de vannak NFL képek is. Vélhetően mindenkinek megjön a kedve a klipet nézve a játékhoz. Megszólal a végén Peyton Manning, Brett Favre, John Madden is, az elején és zárásként edzői motiváló szövegeket hallhatunk, közte pedig focis képsorok kápráztatnak el minket. Az előadóról érdekesség még (azon felül, hogy Renée Zellweger férje), hogy középiskolában futballozott, és Condredge Holloway életéről forgatott dokumentumfilmet. Holloway az első afroamerikai kezdő QB volt az SEC-ben a Tennessee csapatában, majd a CFL-ben ért el szép sikereket, a kanadai Hall of Fame-be is bekerült.

 

 

A következő alany a „Rise To Glory” DJ Quik és Bizarre előadásában. Hangulatteremtő cucc ez is, csak a rap műfajából, a háttérben szigorúan néző NFL játékosokkal, de azért a meccsjelenetek dominálnak. Ez a CBS NFL-es promo videója is volt, ám önálló klipként is megállja a helyét, ezért merem ide venni.

 

 

Ha már a CBS csatorna szóba került, akkor említsük meg az NBC-t is. Ők a hétfő esti rangadókat promózták fülbemászó zenével, ami akár zenei klipként is megállná a helyét, annál inkább, mivel olyan előadókat sikerült megnyerni a projektnek, mint Pink, vagy Faith Hill. A videóban mindkét hölgyemény előadása meghallgatható, lehet agyalni, hogy melyik a zsiványabb. Én Pink verziójára adom a voksom, persze ez nem jelent semmit.

 

 

Érkezzen sokak kedvence. Az egyik előadó a gyönyörű barbadosi származású énekesnő, Rihanna. A másik pedig az a személy, aki őt felfedezte, a bowl.hu fórumán egy másik számával lassacskán kultikus személlyé váló Jay-Z.  Ők a Run This Town című nótájukat dolgozták át a Colts és a Saints Super Bowljára, egy igencsak ütős verziót megalkotva. A két csapatra kiélezett képek ütősek, az egész cucc a hangulat felfokozására készült, és ez meg is valósul. Egyedüli szívfájdalmam, hogy Rihanna művésznő nem látható a klipben.

 

 

Végül pedig következzen egy igazi csemege. Adam Sandler zenei klipje! Ó igen, a jó Adam nem csupán a Csontdarálóban bújt bele a focisták bőrébe. Ebben a számban a rúgójátékosok nem túl rózsás életébe nyerhetünk bepillantást. YouTube-on nem találtam meg a videót, de máshol szerencsére igen, így mindenki láthatja is. Nem akármi a dolog, én futballszerető emberként kiválóan szórakoztam rajta. Külön kiemelném, hogy mennyire átérzi a rúgók lelki fájdalmát, és milyen komolyan adja elő ezt az amúgy vicces nótát. Steelers szurkolók számára külön ajándék, egyrészt mivel a rúgó (Becses nevén Andre Kristacovitchlalinski Jr. De tényleg.) a klipben ott játszik, másrészt mert Jerome Bettis szaxofonozik benne. A szövegvilág egészen parádés, kedvencem mégis a legvége, mikor a rúgóval együtt a mi szívünk is megszakad, hiszen hiába vitték be a TD-t, és lehetne menni extrapontot rúgnia #8-nak, de a csapat kétpontosra megy, így nincs szükség a drága jó Andréra.

 

"LONESOME KICKER" from Greg Kohs on Vimeo.

 

Zenei válogatásunk végére értünk. Mindenkit arra biztatnék, hogy ha esetleg valami kimaradt volna, akkor azt ossza meg nekünk is a fórumban, vagy itt kommentben. Bízom benne, hogy érdekes volt ez a kis szösszenet, titkon azt is remélem, hogy 1-2 nóta még az olvasók zenelejátszójára is felkerül majd, és azt hallgatva a bowl.hu jut majd mindenki eszébe.

Pap Dániel (konqueror)

A bejegyzés trackback címe:

https://bowlhu.blog.hu/api/trackback/id/tr412922585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása